Kageopskrifter til Grib Skov Trops Konditori

Mors chokoladekage

75 g plantemargarine og
300 g sukker røres godt.
2 æg tilsættes, ét ad gangen.

300 g mel
50 g cacao
3 dl kærnemælk
1 tskf natron
1 tskf bagepulver
½ tskf vanillesukker.
tilsættes og røres til en ensartet masse (må ikke piskes)

OBS: Hvis man arbejder for meget med dejen efter at have puttet mel i, forsvinder luften og dermed kagens lethed - den bliver tung og klæg - derfor skal der røres mel i. Hældes i form og bages ved 200 grader: (30 x 20 cm form i ca. 30 min)
VED DOBBELT PORTION FORLÆNGES BAGETIDEN TIL KAGEN ER GENNEMBAGT.

Gulerodskage

2 dl sukker
2 dl olie (plante)
4 æg
275 gr hvedemel (4½ dl)
1 tsk. vanillesukker
2 tsk bagepulver
½ tsk salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
400 gr. revne gulerødder (evt Squash)
1 dl rosiner
1 dl hakkede hasselnøddekerner (evt. solsikkekerner)

Sukker og olie piskes godt sammen. Æggene tilsættes et ad gangen. Alt piskes sammen til det er let og skummende. Mel, vanillesukker, bagepulver, salt, natron og kanel blandes og røres (piskes ikke) forsigtigt i. De fint revne gulerødder, rosiner og hakkede nøddekerner røres i til sidst. Hældes i 2 smurte/eller bagepapirbeklædte springforme eller små bradepander (max 25 x 30 cm) og bages ved 175 grader i ca. 45 minutter.

Drømmekage

Kage:
4 æg
350 g sukker
70 g margarine
350 g mel
3 tsk bagepulver
2 tsk vanillesukker
2½ dl mælk

Kokosmasse:
160 margarine
½ dl mælk
250 g mørkt farin
130 g kokos

Pisk æg og sukker godt sammen. Rør margarinen blød og rør den i æggemassen. Bland tørdelene og rør dem i dejen skiftevis med mælken. Kom dejen i en smurt bradepande og forbag kagen ved 200 grader i 20 min. Smelt imens fyldet sammen i en lille gryde. Kom det på den forbagte kage og bag den endnu ca. 20 min.


De færdige, afkølede og ikke pyntede kager (pånær drømmekagen) puttes i fryseposer og nedfryses.
NB!! For alle kagerne gælder at det er vigtigt at tjekke at kagerne er gennembagt gøres nemmest ved anvendelse af en strikkepind.